архітектура
дизайн інтер’єрів
дизайн меблів
предметний дизайн
технології
мода
мистецтво
ілюстрації
графіка
фотографії
Головна » огляд інтер’єрів, огляд архітектури

«La Source» – Лікувальний масажний павільйон від студії Blouin Tardif Architecture

вівторок, 16 Серпень 2011, Переглядів: 1,494

«La Source» - Лікувальний масажний павільйон від студії Blouin Tardif Architecture (1)

Трьорівнева конструкція цього будинку, площею 800 квадратних метрів, покращує спектр пропонованих послуг для клієнтів закладу. В даний час ця будівля включає тринадцять просторих масажних кімнат і два нових кафе. Крім того, новий павільйон об’єднує приймальню для клієнтів та адміністративні приміщення. Таке поєднання функцій споглядальної атмосфери і робочого місця, являє собою одне з основних завдань проекту.

Просторове упорядкування функцій і високоякісна звукоізоляція дозволили адекватно реагувати на ці програмні імперативи Перш за все, новий павільйон повинен був запропонувати зв’язок з природою, і здорову, розслаблюючу атмосферу.

Процес інтеграції з навколишнім середовищем

Повага до топографії та існуючих об’єктів є необхідною умовою для успішної інтеграції. Протягом всього процесу проектування і будівництва, головним завданням було збереження дерев поруч з місцем. Форма і остаточне позиціонування проекту залежало не стільки від місця розташування, скільки від планування. Для досягнення кращої інтеграції з профілем місцевості, на кожному поверсі площа була розділена на два рівні.

Використання простих форм і благородних матеріалів дозволяє природі грати головну роль. Підвищення приймає форму багаторівневої деревини, яка захищає внутрішні приміщення збоку під’їзних шляхів. Отвори на цей фасад, виглядають як великі, металеві рами з щільною деревною оболонкою і гігантськими затворами з рейки. Найвища сторона будинку має L – подібну форму, яка орієнтує авільйон в бік гори і лісу Виступ даху захищає оточуючі скляні конструкції, відкриту пішохідну доріжку і патіо. Щоб мінімізувати візуальний вплив проекту від існуючих об’єктів, дах зробили зеленим.

Проект розроблений у вигляді процесії з участю навколишнього природного середовища. Клієнти добираються до павільйону довгою дерев»яною доріжкою з видом на ліс. В центрі будівлі розташовані грубо-обрамовані бетонні стіни. Центральні сходи забезпечують доступ до усіх рівнів.

Облицювання будівлі виконано торефактною тополею. Торефакція – процедура, яка робить матеріал дуже міцним і довговічним. Цей вид облицювання був використаний для попереднього етапу проекту.
Всередині конкретні верхівки були відполіровані і залишені видимими, щоб мінімізувати обробку і максимізувати тепловий ефект. Променистий обігрів підлоги забезпечує забезпечує зручне ефективне тепло для користувачів.

Цей проект призначений для відпочинку і насолодження природою. Це поєднання домашнього затишку і приоди – комфорт мешканців за рахунок використання теплих природних матеріалів, контакт з навколишім ландшафтом, і структури в гармонії з природою.



Подібні публікації:

  1. Дизайн інтер’єру приватного будинку K + JC від студії Space Architecture
  2. Виставковий павільйон Weihai від Make Architects
  3. Павільйон від Пабло Естебана Заморано (Pablo Esteban Zamorano). Кельн, Німеччина.
  4. Павільйон POD від Studio Nicoletti Associati і Hijjas Kasturi Associates. Петалінг-Джая, Малайзія.

Залиште свої враження!



z