архітектура
дизайн інтер’єрів
дизайн меблів
предметний дизайн
технології
мода
мистецтво
ілюстрації
графіка
фотографії
Головна » інтер’єри, інтер’єри, огляд інтер’єрів, ПОДІЇ, СТАТТІ

Ресторан Fresh – «Свіжий» погляд на вегетаріанство \ Food & Drinks

п`ятниця, 3 Серпень 2012, Переглядів: 963

На початку серпня в Москві на Великій Дмитрівці, 11 відкрився четвертий у світі ресторан канадської мережі Fresh. Ідейним натхненником і творцем цих закладів є Рут Тал – вегетаріанка з більш ніж двадцятирічним стажем. У 1990 році вона придумала нову концепцію пересувних барів зі свіжовичавленими соками Juice for Life, а 1998 року вже відкрила свій перший вегетаріанський ресторан. Спеціально для журналу Etoday Рут Тал і співзасновник московського Fresh Ілона Била детальніше розповіли про свій заклад та поділилися планами на майбутнє.

Розкажіть, чому ви вирішили відкрити свій ресторан в Москві?

Рут: З того моменту, як я відкрила перший Fresh в Канаді моєю мрією стало якомога більше людей залучити на свою сторону: показати їм, що правильне харчування і здоровий спосіб життя – це здорово, а зовсім не нудно, як прийнято вважати. Вибір свіжих рослинних страв і напоїв, які не тільки чудово збалансовані і корисні, але ще і неймовірно смачні – це новий «свіжий» підхід до харчування і до життя в цілому. Відкриваючи ресторан тут, ми хочемо дати таку можливість і москвичам. Москва – це сучасний, просунутий місто, в якому живуть люди, відкриті для всього нового, а ще люблять поїсти і повеселитися. Чому б не подарувати їм можливість «освіжити» своє життя? Вони це заслужили!
Ілона: Відкриваючи це місце, ми хочемо розбити стереотип про вегетаріанство і веганства як про нав’язуваної ідеології. Для нас це просто сучасний стиль життя, яким ми готові поділитися з усіма охочими.

Яка концепція ресторанів Fresh?

Ілона: Перша концепція – це смак їжі. Fresh – це сучасний ресторан з дійсно смачною і різноманітною їжею. Ми не акцентуємо увагу на вегетаріанство і веганства, хоча наше меню і засновано на цих принципах, тобто в стравах не використовуються молочні продукти, яйця, мед та інші продукти тваринного походження. Але при бажанні відвідувач може додати сир до будь-якого зі страв.
Ми використовуємо тільки свіжі продукти, ніяких заморожених або консервованих овочів і фруктів на нашій кухні ви не знайдете. Кожного тижня нам доставляють свіжообсмажених зерна кави, так що і цей напій у нас виходить особливим.
Рут: 80% відвідувачів ресторанів Fresh в Канаді не вегетаріанці, а просто люди, які вибирають смачну і здорову їжу. Я розробляла меню, грунтуючись на власному досвіді. З будь-якого подорожі я намагаюся привезти якісь нові рецепти, які ми з кухарями потім адаптуємо для наших відвідувачів. У нас справді дуже цікаве меню: ви можете замовити навіть бургер, «котлета» в якому, звичайно, не має ніякого відношення до м’яса, а складається з 28 рослинних інгредієнтів.
Ми даємо людям можливість спробувати щось нове, корисне для здоров’я, що, можливо, вони потім внесуть у своє повсякденне життя. Це такий своєрідний «євангелістський підхід»: відчувши це на собі, ми хоче поділитися цим з людьми, розповісти їм про це.

Ресторан Fresh – «Свіжий» погляд на вегетаріанство \ Food & Drinks

FRESH Свіжий погляд на вегетаріанство

На початку серпня в Москві на Великій Дмитрівці, 11 відкрився четвертий у світі ресторан канадської мережі Fresh. Ідейним натхненником і творцем цих закладів є Рут Тал – вегетаріанка з більш ніж двадцятирічним стажем. У 1990 році вона придумала нову концепцію пересувних барів зі свіжовичавленими соками Juice for Life, а 1998 року вже відкрила свій перший вегетаріанський ресторан. Спеціально для журналу Etoday Рут Тал і співзасновник московського Fresh Ілона Била детальніше розповіли про свій заклад та поділилися планами на майбутнє.

Розкажіть, чому ви вирішили відкрити свій ресторан в Москві?

Рут: З того моменту, як я відкрила перший Fresh в Канаді моєю мрією стало якомога більше людей залучити на свою сторону: показати їм, що правильне харчування і здоровий спосіб життя – це здорово, а зовсім не нудно, як прийнято вважати. Вибір свіжих рослинних страв і напоїв, які не тільки чудово збалансовані і корисні, але ще і неймовірно смачні – це новий «свіжий» підхід до харчування і до життя в цілому. Відкриваючи ресторан тут, ми хочемо дати таку можливість і москвичам. Москва – це сучасний, просунутий місто, в якому живуть люди, відкриті для всього нового, а ще люблять поїсти і повеселитися. Чому б не подарувати їм можливість «освіжити» своє життя? Вони це заслужили!
Ілона: Відкриваючи це місце, ми хочемо розбити стереотип про вегетаріанство і веганства як про нав’язуваної ідеології. Для нас це просто сучасний стиль життя, яким ми готові поділитися з усіма охочими.

Яка концепція ресторанів Fresh?

Ілона: Перша концепція – це смак їжі. Fresh – це сучасний ресторан з дійсно смачною і різноманітною їжею. Ми не акцентуємо увагу на вегетаріанство і веганства, хоча наше меню і засновано на цих принципах, тобто в стравах не використовуються молочні продукти, яйця, мед та інші продукти тваринного походження. Але при бажанні відвідувач може додати сир до будь-якого зі страв.
Ми використовуємо тільки свіжі продукти, ніяких заморожених або консервованих овочів і фруктів на нашій кухні ви не знайдете. Кожного тижня нам доставляють свіжообсмажених зерна кави, так що і цей напій у нас виходить особливим.
Рут: 80% відвідувачів ресторанів Fresh в Канаді не вегетаріанці, а просто люди, які вибирають смачну і здорову їжу. Я розробляла меню, грунтуючись на власному досвіді. З будь-якого подорожі я намагаюся привезти якісь нові рецепти, які ми з кухарями потім адаптуємо для наших відвідувачів. У нас справді дуже цікаве меню: ви можете замовити навіть бургер, «котлета» в якому, звичайно, не має ніякого відношення до м’яса, а складається з 28 рослинних інгредієнтів.
Ми даємо людям можливість спробувати щось нове, корисне для здоров’я, що, можливо, вони потім внесуть у своє повсякденне життя. Це такий своєрідний «євангелістський підхід»: відчувши це на собі, ми хоче поділитися цим з людьми, розповісти їм про це.

Чи збираєтеся ви якось адаптувати ресторан спеціально для московської публіки?

Рут: Звичайно, ми надихаємося деякими інгредієнтами російської кухні, так що спеціально для московських відвідувачів ми додали в меню каші. У виборі стилю інтер’єру ми теж відштовхувалися від уподобань місцевої публіки, тому дизайн для нас розробляли сестри Сундукова. Ми плануємо і надалі прислухатися до побажань наших відвідувачів в Росії, адже це ще й великий досвід для нас. Деякі страви, створені спеціально московського Fresh, я планую включити в меню канадських ресторанів. Які страви та напої ви можете порадити спробувати своїм відвідувачам в першу чергу? І що найбільше любите самі?

Рут: Я люблю все! Все залежить від пори року і від того, наскільки я голодна. Влітку мені найбільше подобається шейк з ягід АССА та гуарани «Енергія Амазону». Я люблю всі наші салати, вони багатошарові і дуже поживні, а якщо додавати різні соуси, то їх смак змінюється до невпізнання. Обов’язково спробуйте салат «Eat Your Greens»!
Ілона: У мене немає одного улюбленого блюда, я віддаю перевагу вибирати залежно від того, що мені необхідно на даний момент. Нашим відвідувачам раджу теж навчитися слухати себе і не боятися пробувати щось нове. А от напій «Енергія Амазону» справді не можна випустити з уваги. Ягоди, що використовуються при його приготуванні – природний енергетик, який з легкістю може замінити звичний кави.

Чим, з того, що ви зробили за ці роки, ви найбільше пишаєтеся?

Рут: Чесно кажучи, найбільше я пишаюся тим, що відбувається тут і зараз.



Подібні публікації:

  1. Свіжий погляд на дитячий майданчик
  2. Флагманський ресторан McDonald’s в Лондоні
  3. Ресторан Bella Italia Weine
  4. Ресторан Pepito Grillo розташований в міжнародному аеропорту Мадрида

Залиште свої враження!



z