архітектура
дизайн інтер’єрів
дизайн меблів
предметний дизайн
технології
мода
мистецтво
ілюстрації
графіка
фотографії
Головна » дизайн, Мейд Ін Юкрейн :), огляд інтер’єрів, ПОДІЇ

YOD Design Lab (Україна). Ресторан «Одеса»

середа, 13 Травень 2015, Переглядів: 1,341

Умістити в одному інтер’єрі 30 км каната, сотню морських баранчиків, поплавці, весла та іншу морську атрибутику зуміла команда студії дизайну YOD Design Lab. Дизайнери майстерно перетворили до невпізнання одне їх самих старих закладів Києва – ресторан «Одеса», відомий місцевій публіці ще з 1962 року.

«По-справжньому зрозуміти й полюбити Одесу можна тільки побувавши там. Тому ми не ставили перед собою завдання банально передати дух унікального міста. Замість цього ми намагалися виявити невидимі асоціативні зв’язки через які буде сформований яскравий образ закладу », – розповідають у YOD Design Lab.

Легку одеську атмосферу в інтер’єрі в стилі лофт дизайнери вирішили передати переважно через сприйняття матеріалів і освітлення. Простір головного залу вони сформували навколо острівної лаунж-зони з круглих столиків, декорованого канатним дощем. Канатний декор, на виготовлення якого пішло близько 30 км справжнього морського троса, доповнили оригінальні торшери, стилізовані під портові крани. У вечірній час спеціальні підлогові світильники, спрямовані на канати, створюють затишну розслаблюючу атмосферу.

Головну роль в оформленні простору малого залу ресторану зіграла центральна стела, обшита металевим листом з прокатної сталі з відбитком топографічної карти старої Одеси. У стелу окремим мобільним модулем помістили биокамин – таке дизайнерське рішення забезпечило додаткові варіанти розміщення столиків.

У малому залі столики з диванами і стільцями розташувалися по периметру широких панорамних вікон, підвіконня яких прикрашені плюшевим стадом іграшкових овечок. Над столами підвішені обтягнуті шкірою авторські світильники від київського дизайнера Каті Соколової.

За барною стійкою розташований стелаж у вигляді гастрономічною лавки з фанерними ящиками з овочами та фруктами, банками з домашньою консервацією і пляшками з вином – за словами дизайнером, він служить натяком на достаток знаменитого одеського «Привозу».

Відкрита частина кухні з двома великими мідними жаровнями надають відвідувачеві можливість спостерігати за процесом приготування страв. Одна зі стін коридору ресторану викладена з черепашнику – основного будматеріалу Одеського краю.

Закінчений образ «Одесі» надають різні декоративні елементи, асоціативно наближають до спогадів про це колоритному морському місті інсталяція з поплавців, галька в декорі страв при подачі і яскраві сині весла на стінах http://1552.com.ua/ru/catalog/stroymateriali_i_konstruktsii/zhelezobetonnie_betonnie_izdeliya/zabori_betonnie/.



Подібні публікації:

  1. Оновлений ресторан Odessa в Києві
  2. YOD Dеsign Lab (Україна). Ресторан в лісі
  3. Креативний дизайн PSLAB (Бейрут, Ліван). Світильники для ресторану
  4. Ресторан північноамериканської кухні Chico’s у Фінляндії

Залиште свої враження!



z